Pravna pomoč

Vsi člani Policijskega sindikata Slovenije imajo zagotovljen najvišji standard brezplačne pravne pomoči. Policijski sindikat Slovenije je v letu 2012 pristopil v kolektivno zavarovanje pravne zaščite pri specializirani zavarovalni družbi ARAG. Več v prispevku...

Pravna pomoč

Vsi člani Policijskega sindikata Slovenije imajo zagotovljen najvišji standard brezplačne pravne pomoči. Policijski sindikat Slovenije je v letu 2012 pristopil v kolektivno zavarovanje pravne zaščite pri specializirani zavarovalni družbi ARAG, ki  je eden izmed največjih ponudnikov zavarovanj pravne zaščite na svetu. Člani so zavarovani tako v službenem kot v zasebnem času na območju Republike Slovenije in EU.

K 066 – Zavarovanje je sklenjeno pod posebnimi pogoji, kot dodatno zavarovanje pravne zaščite k zavarovanju, ki ga je sklenil Policijski sindikat Slovenije – PSS za svoje člane. Veljavnost tega zavarovanja je omejena s članstvom zavarovalca dodatnega zavarovanja v PSS. V primeru, da zavarovalcu članstvo v PSS preneha, je dolžan v skladu s 13. členom Splošnih pogojev za zavarovanje pravne zaščite (SPPZ) o tem obvestiti zavarovatelja – ARAG. S prenehanjem članstva v PSS preneha zavarovalno varstvo po dodatnem zavarovanju pravne zaščite v smislu 2. in 3. člena SPPZ.

 

Dokumentacija:

V vseh ostalih primerih, ki izhajajo iz obdobja, ko zavarovanje še ni bilo sklenjeno, pa v Policijskem sindikatu Slovenije vloge članov za brezplačno pravno pomoč obravnavamo individualno in v skladu s Pravilnikom. Več o pravni pravni pomoči ARAG si lahko preberete na povezavi.

Opozorilo!

Da bi lahko vašo zahtevo, vlogo oz. prijavnico obravnavali vas prosimo, da najprej izpolnite in uredite lastni profil v aplikaciji PSS INFOSIS ( navodila spodaj) . Po ureditvi vašega osebnega profila, kjer je potreben vnos nekaterih osebnih podatkov, boste lahko podpisali in oddali izjavo ZVOP ( Zakon o varstvu osebnih podatkov ). Prosimo vas, da izpolnite vse rubrike in izjavo šele nato oddate. Pri tem vse opravite elektronsko in izjave ni potrebno tiskati, saj nam je – potem, ko jo oddate, vidna v aplikaciji PSS INFOSIS.

Po ZVOP 1, v mesecu maju 2018 pa ZVOP 2 in GDPR ( evropska direktiva o varovanju osebnih podatkov ) moramo namreč z občutljivimi osebnimi podatki ( članstvo v sindikatu ), delati v skladu s predpisi in zato potrebujemo vašo izjavo ZVOP.

Povezava na spletno aplikacijo PSS INFOSIS: https://pss-slo.org/infosis/login.php

Spodaj si preberite navodila za ureditev profila in oddajo izjave ZVOP.

Z upoštevanjem navodil, ki vas vodijo skozi celoten postopek izpolnjevanja, podpisa in oddaje izjave ZVOP, je sam postopek dokaj hiter in enostaven. APP deluje tudi na tablicah in mobilnih telefonih.

V primeru nejasnosti ali morebitne nepravilnosti v sistemu, se lahko za informacije obrnete na člana IO PSS,  Mitjo Tavčerja – 041 464-998.