Katastrofalni potres na Hrvaškem – obvestilo Policijskega sindikata Slovenije

V Policijskem sindikatu Slovenije z zaskrbljenostjo spremljamo tragično situacijo, ki je posledica potresa, ki je prizadejal veliko materialno škodo in žal tudi človeške žrtve v sosednji in prijateljski državi Hrvaški.

Katastrofalni potres na Hrvaškem – obvestilo Policijskega sindikata Slovenije

Posnetki ruševin objektov in tragične zgodbe ljudi na območju Petrinje, Gline, Siska in okoliških krajev so tudi pri članih Policijskega sindikata Slovenije spodbudili čut, ki je zapisan v geslu Policijskega sindikata Slovenije. Prijateljstvo, Solidarnost, Sodelovanje. 

 Vse članice in člane Policijskega sindikata Slovenije pozivamo, da v okviru možnosti in v organizaciji humanitarnih in drugih organizacij, ki že zbirajo pomoč donirajo potrebne artikle in hrano, ki bo prepeljana na območja, ki jih je prizadejal potres. 

Vodstvo Policijskega sindikata Slovenije je že ves čas v kontaktu z vodstvi največjih reprezentativnih sindikatov v Policiji;  Sindikatom policije Hrvatske in Nezavisnim sindikatom djelatnika MUP Hrvatske, s katerimi imamo prijateljske odnose in jim ponudili pomoč za njihove članice in člane, ki jo v tem trenutku najbolj potrebujejo. 

Gre za eno največjih naravnih nesreč v naši bližnji okolici in prav je, da se v akcijo pomoči vključimo tudi članice in člani Policijskega sindikata Slovenije.