Prisilno upokojevanje policistov in novo zaposlovanje – poziv

Policijski sindikat Slovenije je na Ministrstvo za notranje zadeve naslovil poziv v zvezi prisilnega upokojevanja policistov in novega zaposlovanja:

Spoštovani!

V PSS smo se seznanili z dokončnim mnenjem Varuha človekovih pravic RS, številka  4.3-60/2017-16-IR z dne 19.9.2018 (v prilogi), s katerim ponovno poziva Vlado RS, da odpravi diskriminacijo na podlagi starosti, saj v letu 2018 zagotovo ni temelja, da bi bil takšen poseg v pravice zaposlenih v Policiji, ki izpolnjujejo pogoje za starostno upokojitev, še dopusten. Gospodarske razmere v državi so se izboljšale v taki meri, da prisilno upokojevanje ni več upravičeno.

Zato vam kljub odgovoru, ki smo ga že od ministrice za notranje zadeve prejeli, ponovno pozivamo k rešitvi tega vprašanja. Našo pobudo je že podprla tudi Policija (glej dopis SGDP Policija, številka 100-20/2018/9 (206-06) z dne 7.3.2018).  Kljub interesom posameznikom, da nadaljujejo z delom po upokojitvi, do dejanske realizacije novih zaposlitev ni prišlo. Predlagamo, da glede na zaskrbljujočo kadrovsko problematiko v Policiji omogočite ponovno zaposlovanje že upokojenih policistov v primerih, ko obstaja obojestranski interes, s pogoji, ki bodo upoštevali izkušnje, znanje in sposobnosti že upokojenih policistov.

Prosimo, da se opredelite o dokončnem mnenju Varuha človekovih pravic RS in prav tako, da ponovno preučite naše predloge ter nas o vaših rešitvah obvestite.

S pozdravi,

Radivoj Uroševič

PREDSEDNIK

PRILOGE:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja