Grožnje policistoma pravnomočno sankcionirani!

V Policijskem sindikatu Slovenije (v nadaljevanju: PSS) smo prejeli pravnomočno sodbo Okrajnega sodišča v Slovenj Gradcu št. II k 6912/2018, ki je posledica kazenskega pregona in sojenja osebi, ki je resno zagrozila, da bo napadla uradno osebo zaradi opravljanja  uradnih nalog Policije.

V medijsko precej odmevnem primeru sta policista PP Ravne na Koroškem, 10.9.2017, pri kontroli cestnega prometa ustavila voznico osebnega avtomobila. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov sta policista zoper voznico, v skladu z zakonom, odredila pridržanje na podlagi drugega odstavka 109. člena Zakona o prekrških. Pred predajo v prostore za pridržanje je voznica osebnega avtomobila grobo žalila oba policista, izrekala grožnje z ubojem in s tem, da bo prijatelj zažgal hišo policistke.

Voznica osebnega avtomobila je 11.9.2017, po prihodu iz prostorov za pridržanje, na družabnem omrežju Facebook objavila tekst s katerim je neposredno prizadela čast in dobro ime policistov ter jima povzročila psihične travme. Obenem je na družbenem omrežju objavila celo fotografijo policista, ki jo je posnela med postopkom.

Člana PSS sta v postopku zoper voznico osebnega avtomobila, ki jima je izrekla grožnje in grobo prizadela njuno čast in dobro ime, izkoristila pravno pomoč iz naslova zavarovanja pravne zaščite ARAG in v postopku dosegla, da je bila voznica pravnomočno obsojena za več kaznivih dejanj, na enotno kazen eno leto in dva meseca zapora, pogojno na tri leta. Oškodovana člana PSS bosta v nadaljevanju zoper obsojeno storilko kaznivih dejanj vložila tudi odškodninsko tožbo.

Predmetna sodba je nova v vrsti uspešnih, doseženih s koriščenjem pravne zaščite ARAG, ki je za člane PSS, v okviru dogovorjenega jamstva brezplačno. Samo člani PSS pa imate dodatno možnost, da pod ekskluzivnimi pogoji, področje pravne zaščite razširite še z dodatnimi jamstvi, ki veljajo tudi za vaše družinske člane (povezava:  https://hil.si/skleniArag ), pri čemer zavarovanje pod ekskluzivnimi pogoji velja samo za čas članstva v PSS.

Radivoj Uroševič

PREDSEDNIK

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja