Ponovna zahteva za preklic enostranskih navodil glede nošenja balističnih srajc in takojšen sklic posvetovanj glede varnosti in zdravja pri delu

Policijski sindikat Slovenije je na delodajalca naslovil ponovno zahteva za preklic enostranskih navodil glede nošenja balističnih in takojšen sklic posvetovanj glede varnosti in zdravja pri delu.

Več o tem spodaj:

 

Spoštovani,

Podrobno smo preučili vaš odgovor št.  219-7/2018/11 (20-09) z dne 25.7.2018 na naš poziv št.  6-2/2018-151 z dne 12. 7. 2018. Ugotavljamo, da na naše bistvene in zakonite zahteve niste odgovorili, ter podajate odgovor na povsem druga zadeve v zvezi balističnih srajc, ki na naše zahteva podane na podlagi določb Kolektivne pogodbe za policiste v povezavi z določbami Zakona o varstvu in zdravju pri delu sploh nimajo smiselne zveze.

V vašem odgovoru  celo navajate, da so predstavniki reprezentativnega sindikata soodločali na podlagi določil KPP in ZVZD1 glede navodil o nošenju balističnih majic, kar je popolna neresnica, saj nikjer iz uradnega gradiva in zapisnikov ni razvidno, da so bili glede obveznosti nošenja glede na dejavnike tveganja in Izjave o varnosti z oceno tveganja opravljena nasploh posvetovanja kaj šele soodločanje predstavnikov sindikata in delavskih zaupnikov za varstvo in zdravje pri delu.

Vaš odgovor se nanaša na posvetovalne sestanke pred nabavo opreme za varnost in zdravje pri delu, kjer je bilo predstavljenih več modelov zaščitnih sredstev, ki so bili potem nabavljeni po volji delodajalca enostransko .

Ponovno vas pozivamo, da nemudoma prekličete sporna navodila in skličete posvetovalne sestanke o načinu, kraju , času v zvezi obveznosti nošenja balističnih majic glede na dejavnike tveganja in  takoj prenehate s kršitvijo pravic dogovorjenih s Kolektivno pogodbo za policiste in  do posvetovanja in soodločanja predstavnikov sindikata in delavcev glede varstva in zdravja pri delu.

 

S spoštovanjem.

                                                                                               

                                                                                                                            Andrej Kocbek                                                                                                                

                                                                                                                    PODPREDSEDNIK PSS                                                                                                                                     

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja