POLICIST V PROSTEM ČASU PRIJEL ROPARJA

Spoštovani,

Znova smo priče dogodku, ki govori o tem, kako so uniformirani poklici med seboj “primerljivi”. Kljub temu, da v Policiji in MNZ že skorajda mesec dni poteka stavka in kljub temu, da je bil policist v prostem času in neoborožen, je prijel roparja banke. Pri tem je izpostavil svoje življenje in zdravje, zaščitil ostale priče dogodka ter strokovno in požrtvovalno izvedel prijetje storilca. Policist je bil pri tem tudi telesno poškodovan – želimo mu čimprejšnje okrevanje.

Ravno zarati takih in podobnih dogodkov se je znova pokazalo, zakaj policist ni primerljiv z ostalimi poklici v javnem sektorju. Dolžnost ukrepanja ob vsakem času policistom nalaga zakon, v zahvalo po dobi “po glavi” – večkrat: prvič od storilca, drugič pa še od vlade, ki ne vidi (noče videti) posebnosti, ki jo ta poklic ima, kaj šele da bi jo ustrezno (tudi finančno) ovrednotila.

Policisti pa kljub temu (ali ravno zato) ponosno opravljamo svoje delo, zato da ostali (tudi vladni predstavniki) živijo, kot se politiki radi pohvalijo, v varni državi. In to za ceno lastne varnosti, ogrožanja lastnega življena in zdravja!

Iskrena pohvala policistu! S takimi dejanji dokazujemo, zakaj smo si izbrali ta poklic. In se zavedamo, da nas ljudje cenijo – za razliko od vlade…

 

Radivoj Uroševič

 

 

Kristjan Mlekuš

PREDSEDNIK PSS

 

 

v.d. PREDSEDNIKA SPS