V ČASU IZREDNE SEJE DRŽAVNEGA ZBORA, MED OPRAVLJANJEM NALOG SPET POŠKODOVANA DVA POLICISTA

Spoštovani,

Obveščamo vas, da sta bila v času, ko v Državnem zboru Republike Slovenije poteka razprava o razmerah v Slovenski vojski, sta bila pri opravljanju nalog varovanja življenja in varnosti državljank in državljanov Republike Slovenije, ponovno poškodovana dva policista.

Dogodek se je zgodil danes dopoldan na območju PU Maribor, ko je voznik tujega osebnega vozila z divjo vožnjo neposredno ogrožal varnost ostalih udeležencev v cestnem prometu. Posredovalo je več policijskih patrulj, pri čemer je prišlo tudi do trčenja v službeno vozilo policije, v katerem sta bila telesno poškodovana dva policista.

Današnji dogodek ponovno dokazuje, da policisti kljub stavki izpolnjujemo svoje poslanstvo in ves čas delamo vse, da državljankam in državljanom zagotavljamo visoko stopnjo varnosti. Policisti se svoje odgovornosti do prebivalcev Slovenije zavedamo mnogo bolj kot politika odgovornosti do nas! 

V Policijskem stavkovnem odboru (PSO) se zato upravičeno sprašujemo, koliko poškodovanih policistov bo še potrebnih, preden bo politika pripravljena spoznati in priznati, da smo policisti vsakodnevno prisotni na »bojišču« in stalno skrbimo za varnost prebivalcev naše države. Verjamemo, da je politiki veliko lažje  nabirati politične točke na račun »uničenih čevljev in dragih igrač«, kot pa nam policistom pogledati v oči in nam končno javno priznati status, ki si ga glede na pooblastila, odgovornosti, nevarnosti s katerimi se ves čas soočamo in druge naloge, ki jih imamo, nedvomno zaslužimo. 

Vse poslance v Državnem zboru, ki v tem trenutku razpravljajo zato pozivamo, da se po izredni seji odpravijo do poškodovanih policistov ter jim iz »prve roke« prenesejo svoje utemeljitve »primerljivosti« uniformiranih poklicev.  

Če se politiki zavedajo svoje odgovornosti do policistov naj to dokažejo z dejanji, ne z razpravljanjem! 

 

Radivoj Uroševič                                                           Kristjan MLEKUŠ

Predsednik PSS                                                             Predsednik SPS