ZADNJA POČITNIŠKA SOBOTA V ZOO LJUBLJANA – Z ZEBRO ČRTICO VARNO ČEZ »ZEBRO«. Odvitaj v ZOO z NLB Vito, zebra praznuje!

Spoštovani,

Policijski sindikat Slovenije bo ob sklopu pravznovanja prvega rojstnega dne zebre Črtice v ZOO Ljubljana v soboto, 26. 8. 2017 sodeloval v preventivni akciji “Odvitaj v ZOO z NLB Vito”, kjer bomo skupaj s Policijsko postajo Vič otroke pospremili preko najbolj nenavadnega prehoda za pešce pri nas. Vljudno vabljeni, da se v soboto udeležite tega veselega in hkrati poučnega družinskega dogodka. 

Več o tem pa spodaj v uradnem vabilu:

Zebra Črtica ob prvem rojstnem dnevu vabi na celodnevno rojstnodnevno zabavo in obenem prvo preventivno akcijo v prometu v novem šolskem letu 2017/2018. Življenjska zavarovalnica NLB Vita bo že tradicionalno poskrbela za bogat celodneven družinski program, ki bo to soboto, 26. avgusta 2016, med 10.00 in 18.00 uro.  Dogodku, ki letos nosi ime »Odvitaj v ZOO z NLB Vito«, se bosta prvič pridružila tudi Policijska postaja Vič in Policijski sindikat Slovenije, ki bosta otroke pospremila preko najbolj nenavadnega prehoda za pešce pri nas in jih z delavnicami na temo varnosti ozaveščala o pasteh, ki jih čakajo v prihajajočem šolskem letu. 

Program:

Zabavne in ustvarjalne delavnice, gibalnice: Če so denarnice konec počitnic in po nakupih šolskih potrebščin bolj tanke, nič hudega. Zadnjo počitniško soboto Odvitaj v ZOO Ljubljana z NLB Vito! Ob plačilu redne vstopnine čaka obiskovalce bogat in v celoti brezplačen družinski program, za katerega so poskrbeli skupaj z življenjsko zavarovalnico NLB Vita, kjer veliko pozornosti namenjajo tako varnosti kot tudi razigranosti malih obiskovalcev. Zato so vsebine namenjene predvsem igri in razvijanju novih spretnosti, letos pa še posebej izpostavljajo varnost. Na voljo bodo številne ustvarjalne in biološke delavnice, gibalnice z mini adrenalinskim parkom, lepotilnice s poslikavami obraza in lutkovna predstava Krtek Zlatko v izvedbi lutkovnega gledališča FRU-FRU.  Zebrasto bo, pa tudi sladko, saj bo ves dan dišalo po palačinkah in torticah slaščičarne Zebra.

Preventivne vzgojno-izobraževalne delavnice policije: Preko žive maskote Zebre Črtice bodo v živalskem vrtu skupaj s policisti poskušali otrokom približati pomen in vsebine varnostnih opozoril. Že takoj ob  prehodu jih bodo policisti Policijske postaje Vič spremljali preko cestišča, kjer se bodo srečali z običajnim cestnim prehodom, pa tudi s tistim malo bolj hudomušnim s pravim vzorcem zebre, kakršne imajo na parkirišču živalskega vrta. V živalskem vrtu bo organizirana tudi delavnica NLB Vite in Policijskega sindikata Slovenije, ki bo najmlajše obdaril s prometno in drugimi tematskimi pobarvankami, ki jih izdajajo. Skozi delavnico bodo otroci spoznavali osnovna pravila varnosti na kopališčih, smučiščih, na kolesu, na cesti, še posebej pa ZOO bonton in različne ZOO piktograme opozorilnih tabel.

Bo pa tudi zabavno, saj si bodo otroci lahko pobarvali obraze in naredili selfi z »zebro«!

Celoten program je brezplačen. Več in podrobno o programu v priponki!

Praznovanje rojstnega dne zebre Črtice

S praznovanjem 1. rojstnega dne zebre Črtice v Živalskem vrtu Ljubljana nadaljujemo niz najbolj »divjih« rojstnodnevnih zabav v mestu, ki so kot letošnja novost namenjene obeležitvi rojstnih dni najbolj karizmatičnih živali v ZOO Ljubljana. Generalni pokrovitelj novega programa je NLB Vita, zelo življenjska zavarovalnica, ki je podprla dejavnost popestritev bivanja v ZOO Ljubljana in vsaki od živali slavljenk že zagotovila didaktično rojstnodnevno darilo.

Pri slavljenki bo veselo in razigrano ves dan, najbolj pa med 16.00 in 18.00 uro, ko bodo torte deležni tako zebra, kot tudi otroci. Zebri bodo torto pripravili otroci, otrokom pa slaščičarna Zebra patisseries.

Izmenjalnica knjig, otroških igrač ter igrač in opreme za živali

Ponovno bo pri vhodu v živalski vrt na voljo tudi izmenjalnica otroških igrač, letos pa se bo ta mini »bolšja tržnica« razširila. Izmenjati si bo mogoče tudi knjige in opremo ter igrače za živali. Princip je enostaven – prineseš igračo, knjigo ali opremo za živali, ki jih ne potrebuješ več in jih zamenjaš ali podariš. Živali bodo vesele tudi odslužene (a čiste) posteljnine, rjuh, odej in brisač.

Več na www.zoo.si!

Priponka: 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja