Izjave podpore stavki policistov

Na tej spletni strani bomo ažurno objavljali izjave podpore stavki policistov. V kolikor želite svojo podporo stavki policistov izraziti tudi vi, nam svoje razmišljanje pošljite na naslov: info@pss-slo.org. Vaše izjave bodo po želji ostale tudi anonimne.


Ko bo TARČA danes naj se jasno in glasno pove,da vsi državljani Slovenije podpiramo POLICIJO!!!!!
Vlada Mira Cerarja in njegovo sporočilo Policiji je presegalo vse meje.In ga javno sprašujemo ali se mu zdi tak odgovor ,ki ga je dal policiji ,da nebo odstopal od svoje izjave in podpiral Policije Korektno.Kdo pa brani državo RS ?naše meje,itd.Kdo pa varuje VLADO!!!!!!Prosim naj,da odgovor danes pri TARČI.

Jaz bom rekla sram me je ,da g.Cerar daje odgovore,ki niso korektni.Kaj bi rekla njegova mama ?

Želim vsem policajem en lep dan in vedite ,da niste Sami!!!!


 

Pozdravljeni,

ker me je izjava predsednika vlade včeraj zelo razburila sem se odločila da vam to tudi napišem, z namenom da bi preko svojih kanalov povprašali po njegovem intelektualnem zdravju, pa vidim da ste že napisali odprto pismo glede njegovih izjav, v katerem vas oba s partnerjem podpirava, saj sva oba policista.

Kot policistka sem se počutila ponižano. Njegovo obnašanje je zame nesprejemljivo in žaljivo od osebe ki opravlja tako visoko funkcijo v vladi. Ne predstavljam si da bi na tak način s svojimi zaposlenimi komuniciral direktor kakšnega podjetja v zasebnem sektorju. Še 1x so razvrednotili delo policista, dokazali koliko smo jim vredni, dokazali da smo jim samo številke/figure na šahovnici s katerimi manipulirajo in da jim za naše zdravje in zasebno življenje ni mar… Še 1x so dokazali da bi samo jemali in nič dali. No, tako ne bo šlo več v nedogled, tudi policisti smo ljudje, moramo jesti, moramo poskrbeti za svojo otroke in moramo preživeti.

Sprašujem se, koliko časa še…

Hkrati vam še sporočam da nad njegovo izjavo nismo zgroženi samo policisti, tudi ostali člani širše družine in prijatelji me/naju sprašujejo kaj jim je (misleč vlado) in če se “zajebavajo” saj preko naju poznajo v kakšnih pogojih in kaj delamo…

Vem da je mnenje moje in dvomim da bo kaj spremenilo, pa vendar ne morem biti več tiho.


Spodaj je del izjave predsednika Vlade, ki je na koncu normalnega razmišljanja in dejansko potreben psihosocialne pomoči. Tistim, (policajem,)ki mu varujejo rit, da lahko on in njegovi podaniki mirno spijo, da lahko drugi v miru izčrpavajo podjetja in si polnijo žepe ter se delajo norca iz celotnega državnega sistema itd. pa ne more dati tistega, kar jim pripada. Štrajkali so zdravniki, pa medicinske sestre …, pa so se vse lahko dogovorili in zmenili ( tudi pod mizo, za nas pa ni in ni in ni, že ne vem koliko let. Ko smo bili potrebni da smo dali svoj podpis za začetek varčevalnih ukrepov in je Vlada samo na naš račun privarčevala 2.miljardi EUR, smo bili v redu, sedaj pa nam ne more dati tistih kurčevih 80 milijonov. Sesedla se bo država, obubožani bodo šolniki, cariniki, gasilci in ne vem še kdo vse ne, verjetno je pozabil omeniti samo še redarje. Me zanima, kdaj so se oni sekirali za nas, kadar koli so kaj dobili in se spraševali, ali bodo policisti zaradi tega skočili v »luft«. Nismo in ne bomo, za druge nas ne briga, očitno, čedalje bolj jasno in nedvomno pa bomo morali res skočiti v »luft« zaradi nategovanja Nas in to že vrsto let. Mislim, da je temu dejansko potrebno enkrat narediti konec, pa naj država propada ali ne, ali begunci so ali ne. To je problem Vlad in politikov, ki vso to sranje kuhajo in zakuhavajo.
Zato vsak pri sebi naj pošteno razmisli, kako bi na svoj način čimbolj prispeval k uspešnemu boju za naše pravice, oz. za IZTERJAVO DOLGA. Če imajo denar za takojšnje poplačilo tožbdo države ( tudi mi smo jih že kar nekaj uspešno dobili, pa se še kar delajo bebce in čakajo, da bo konec sveta), poplačila tajkunsko zafuranih bank idr,.potem bodo našli tudi sredstva za nas, pa če vse skupaj gre v bankrot.
Skupaj smo močnejši in to nameravamo jasno pokazati tudi kravatkarjem. Sindikat ni samo vodstvo sindikatov ( obeh), ampak smo to vsi, zato jim dajmo enkrat že vedeti, da po koprivah lahko šarajo z svojimi k********ci, z našimi ne bodo več.!!!!
Mislim, da nas pri tem podpira tudi vodstvo, razumeti pa moramo kljub vsemu, da morajo odrediti naloge na delovnih nalogah, morajo nam povedati, da je potrebno delati, itd, vsi pa vemo kaj in kako. Gledati je potrebno, da sami sebi ne pljuvamo v skledo, pa ne bo nobenih težav. Nismo otročički, vemo kaj je naše poslanstvo, zato smo v to firmo na nek način tudi prišli, svoje pa imamo pravico zahtevati, tudi če za nazaj, nismo mi krivi.


Pozdravljeni,

ker je včerajšnja izjava predsednika vlade močno razburila mene kot policista, posebej pa še moje ožje družinske člane, ker so bili sami, zaradi mojega dela in »ustreznega« plačila deležni šikaniranja in izločenosti iz družbe in druženja.
Kako šikanirani in izločeni?
Ne dolgo nazaj smo skupaj z najožjo družino bili na zasluženem dopustu na morju. Tam sem srečal kolege iz Avstrije, s katerimi sem, kot običajno, navezal stike in se spoprijateljil.
Pogovor je bil »policijski« in vse v redu in prav, dokler nismo prišli do plač. Ko smo razgrnili podatke o plačah, v istem trenutku ni bilo posebnega odziva, tako smo pač plačani. Naslednji dan, so se nas, vseh, avstrijski kolegi pričeli izogibati. Seveda nam ni bilo nič jasno. Po nekaj dneh (mislim, treh), je do mene pristopil eden od avstrijskih kolegov in ni vedel točno kako naj začne pogovor. Na vprašanje, kaj je narobe, da so se umaknili, je odgovoril, da glede na plačo, ki jo prejemam za svoje delo, ne morem biti pošten in nepodkupljiv. Po njegovem, je on sicer verjel, da nisem pokvarjen.
Glede na to, da so bili prisotni tudi otroci (osnovnošolci, ki že uporabljajo svojo glavo) bi predsednika vlade vprašal, kako razložiti otrokom, da so ožigosani kot manjvredni in kot »kriminalci«, ker živijo in so v družbi s slovenskim policistom, pa tudi na splošno ostalim prijateljem in ljudem s katerimi se družim?
Izjava predsednika ni vredna drugih komentarjev.
Podpiram naš boj za spodobno prihodnost!!!

S spoštovanjem.


Naši domovini služim od leta 1999 (če prištejem še leta kadetnice nosim uniformo 20 let!). Ob vaših izjavah v medijih, da policisti stavkamo “neodgovorno, nedostojno in sramotno”, se na vas obračam s čisto praktičnim primerom: ali je normalno to, da si policist, ki dela za RS polnih 16 let (s kadetnico nosi uniformo 20 let), pri policijski plači ne more privoščiti, da bi kupil sinu smučke. No, čisto osebna izkušnja je taka, da se pač odpovedujem malici, včasih tudi v 13-urnih službah, da bi nekako do zime privarčeval, da bi sinu kupil rabljene smučke za okoli 100 evrov! Je to za vas normalno? Migrantom se ob trenutni situaciji ponuja ribe ‘Delamaris’, ‘Eva’ tune, ‘Gavrilović’ narezke, sam pa kupujem ‘S-budžet’ nizko cenovno blagovno znamko, da nekako preživim družino iz meseca v mesec. Gospod predsednik, iskreno vam povem, da zase nisem kupil nobenih oblačil že vsaj 10 let, nosim pač stara in dotrajana, kot v službi (za kar ste pa sigurno vi odgovorni). Gospod predsednik, ali je za vas normalno, da si policist, ki ne sme jemati podkupnine, ki ne sme stavkati, ki ne sme biti član nobene politične stranke, ki mora biti na razpolago RS 24 ur na dan (ki je dolžan tudi v prostem času ukrepati v izjemnih primerih), ki na razpolago daje svoje življenje, da obvaruje varnost državljanov RS in nasploh svoje domovine, zaslužiti biti revež? Revež, ki le stežka preživlja svojo družino? Revež, ki si v službi včasih niti malice na privošči? Za vas je to neodgovorno, nedostojno in sramotno? Ob trditvi, da policisti ne stavkajo v nobeni drugi državi EU, bi se mogli vprašati zakaj? Po vseh informacijah so veliko bolj cenjeni in posledično tudi plačani za svoje delo kot mi, dragi predsednik vlade.
Zame je sramotno, da kot pravnik podate tako izjavo. Kot pravnik bi morali vedeti, da so obljube in podpisani akti prejšnjih vlad za vas obvezujoče, sedaj pa s prelaganjem odgovornosti sramotite naš časten poklic.
Gospod predsednik, ali se vam ne zdi nemoralno, da se tujcem, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v RS, dovoljuje vstop brez vsakršnih posledic za njih, med tem pa je policist v notranjosti dolžan ukrepati zopet državljane RS, ki v naselju vozijo s hitrostjo 66 km/h, za kar je predpisana globa 250 evrov in 3 kazenske točke. Kaj ni to neodgovorno, nedostojno in sramotno?


Najprej naj vam napišem, da bi želel ostati anonimen, saj ob takšni vladi, ob takšni ministrici za notranje zadeve, takšnemu državnem sekretarju obstaja velika verjetnost, da bi jutri ostal brez službe, če se razkrije moja identiteta. Takšne vlade, takšnega predsednika vlade, toliko nesposobnih, nesramnih in maščevalnih ljudi, kot jih sedaj vodi državo, tega ne pomnim…saj smo že bili v podobni situaciji, a politika vsaj tako nesposobna ni bila…..današnja s svojimi prijemi iz dneva v dan seje eno samo nezadovoljstvo med zaposlenimi tako v policiji kot na ministrstvu za notranje zadeve.

Kaplja čez rob pa je bila včerajšnja izjava predsednika vlade (pravijo, da je prvič udaril po mizi, pa bi lahko že stokrat, v bistvu le včeraj tega ne bi smel storiti), da je razočaran, da je ogorčen, da je sramotno, da policisti stavkajo v tem kritičnem času, ko je država polna beguncev, Evropa pa se bori s terorizmom…ne vem, ali je možno, da si pri vsej tej pameti, ki jo premore, predstavlja, da so policisti roboti, ki le slepo poslušajo ukaze, neprimerno opremljeni stojijo na mrazu, dežju, tudi po 15 ur dnevno, v bistvu iz dneva v dan nosijo svoja življenja naprodaj kljub temu, da s svojo mizero plačo komajda preživijo, da ne morejo nuditi niti dostojnega otroštva svojim otrokom. Sprašujem se, ali se g. Cerar SPLOH ZAVEDA KAJ POMENI 700, 800, 900 eur plače….ne, niti pod RAZNO SE NE ZAVEDA!! Ne on, ne aktualna politika in vse prejšnje. Ministrica za notranje zadeve se je ob tokratnih besedah predsednika vlade potuhnila, besedičiti pa je znala, ko je policist letos pri opravljanju službe tragično izgubil življenje…žalostno, a resnično, edinole ob takšnih izgubah so sedanjo politiko polna usta, edinole takrat so policisti požrtvovalni junaki…čez nekaj dni pa se pozabi na takšne stvari, ostanejo le od žalosti za vedno zlomljene družine….leta in leta politika obljublja in obljublja, stori pa ničesar in nič nenavadnega ni, da je policistom prekipelo, zato jih v stavki podpiran in želim, da tokrat zares vztrajajo do konca, dokler jim obljub, KI SO JIM BILE DANE končno ne izpolnijo, da bodo lahko tako oni kot njihovi družinski člani živeli človeka dostojno življenje. Nikakor ne želim biti žaljiv do kogarkoli, ki opravlja kakršenkoli poklic, MENIM, DA JE VSAKO DELO ČASTNO, a prav tako menim, da se je potrebno nehati enkrat za vselej sprenevedati, saj v naši državi ni junaka, ki bi bil sposoben jasno in glasno povedati, da poklica policista enostavno ni moč enačiti enačiti z delom medicinske sestre, vzgojiteljice, zdravnika, učitelja, gasilca, pa tudi vojaka, če hočete….edinole policist dejansko vsakodnevno nosi “glavo v torbi” in je neprimerno bolj izpostavljen kot osebe, ki opravljajo zgoraj naštete poklice, kjer omenjene nevarnosti, priznali ali ne, ni. Vsaj v tolikšni meri ne.

Jezen sem, ogorčen sem (in verjemite, ogorčenih je še veliko ljudi povsod po Sloveniji) nad izjavo predsednika vlade in nad aktualno politiko, zato ji, predvsem g. Cerarju in ga. ministrici za notranje zadeve predlagam, da se poskuša vživeti v dejanski položaj policistov na način, da grejo na mejo in ne, ni jim potrebno delati tega, kar delajo policisti, le 15 ur dnevno naj jih zares neposredno opazujejo….in morda, čeprav ne verjamem, morda pa se bo le kaj premaknilo v glavah politikov, ki “vodijo” državo iz naslonjačev, luksuznih avtomobilov ob nedotakljivosti in dobri plači. Predlagam tudi, da se politikom pridruži tudi državni sekretar na MNZ g. Špenga ker omenjeni je povsod, kjer se je pojavil “vzpostavil red”, državni sekretar g. Šefic pa naj si malo odpočije.


Sem levičar. Že od nekdaj. To priznam. Podpiram levico. Vendar to, kar imamo sedaj v Sloveniji na oblasti, ni levica. Levica bi se morala zavzemati za socialno državo. Levica bi morala vlagati v izobraževanje in infrastrukturo. Levica bi morala podpirati znanost. Levica bi se morala ukvarjati s stvarmi, s katerimi se ta vlada ne ukvarja. Ne potrebujemo všečne vlade, ki ne ve kaj dela, ampak potrebujemo vlado, ki zna stvari postaviti na svoje mesto, pripraviti reforme in jih speljati do konca.

Ko predsednik vlade, dr. Miro Cerar, označi stavko policistov za sramoto, bi se morali vprašati o tem ali je še vedno primeren za predsednika vlade. Ja, lahko to izjavi v družbi kolegov. Ampak ko to izjavi na tiskovni konferenci, pred množico kamer, pa je to znak, da je šlo vse skupaj precej predaleč. Zakaj? Iz povsem preprostega razloga – ker je par dni pred tem popustil določenim sindikatom, za precej večji znesek. Ampak tisto ni sramota, če izsiljujejo. Da ne omenjam SDH, DUTB

Policisti, na njihove plače, predvsem pa opremo in vse ostalo se opozarja že zelo dolgo časa, pa so sramota, ker se odločijo za stavko. Ja, nekoč je predsednik vlade izjavil, da ne more preživeti s 3000 euri neto. Policisti pa morajo z veliko veliko veliko manj.

Ne, nimam rad policistov. Ravno nasprotno. V večini primerov jih imam za inkasante, ki pobirajo denar od državljanov. Ampak pri njihovi stavki jih podpiram. Bolj, kot kakšne druge javne uslužbence, ki jih je sicer več in imajo močnejši sindikat.

Država predpisuje zakone, ki jih morajo policisti uveljavljati. Seveda vedno pizdimo čez policiste, ker nam dajo kazen, ki je povsem neumna, ampak nihče pa v takšnih primerih ne pomisli, da je nekdo drug napisal tak zakon in da denar ne gre v “žep” policistom, ampak državi, da sploh lahko funkcionira. Ne, naša država ni vitka in se ne zna prilagajati razmeram.

Žalostno je, da je bilo veliko upov položenih v vlado Mira Cerarja – po vsem tem času ni niti enega omembe vrednega dejanja, ki bi mi vrnil zaupanje v to, da so volivci izbrali pravega mandatarja. No, imamo žično ograjo in cel kup obljub o reformah, ki pa jih nihče ne realizira. Tako bodo minila štiri leta in nič se ne bo spremenilo. Nove volitve, novi obrazi. Desnica bo še močnejša, levica pa se ne bo znala konsolidirati in stopiti skupaj in narediti nekaj za svoje državljane.

Definitivno pa pričakujem, da se bo Miro Cerar opravičil za izjavo, da je stavka policistov sramotno dejanje!

vir: had.si

 

Comments

Comments are closed.

 1. Ne se pustiti…..mislim da ne zahtevate luksuza, samo osnovne zadeve, da boste lahko uspešno in varno opravljali svoje naloge.

 2. Ali so policisti res dolžni spuščati migrante v državo in nato spremljati preko Slovenije ter s tem storii uradno pregonljivo kaznivo dejanje?

  Zakon o organizaciji in delu policije (ZODP) v I. odstavku 76. člena v 7. in 8. alineji določa, da so policisti v času stavke dolžni izvajati tudi nadzor državne meje in naloge, določene v predpisih o tujcih. Tudi če ne bi bilo stavke, se moramo vprašati po katerem pravnem temelju policisti spuščajo v državo tisoče tujih državljanov, ki ne zaprosijo za mednarodno zaščito (azil), temveč se jih oskrbi s prehrano, zdravstvenimi uslugami in nato z brezplačnim prevozom prepelje do Avstrijske meje. Kot splošno znano nihče teh tujcev nima listin, ki bi mu dovoljevale vstop v Republiko Slovenijo oz. prestop tim. Schengenske meje. Niti pol promila teh tujcev ni ob vstopu zaprosilo za azil, vsem se pa dovoli vstop. Selekcije glede tega sploh ni.

  Takšnega ravnanja ne dovoljuje zakonodaja s področja tujcev ter s področja nadzora državne meje, niti tim. Zakonik o Schengenskih mejah. Kazenski zakonik R Slovenije tako ravnanje opredeljuje kot kaznivo dejanje Prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države v 308. členu. Zanimiva sta predvsem 3. in 4. odstavek tega člena, ki se glasita:

  (3) Kdor se ukvarja s tem, da tujce, ki nimajo dovoljenja za vstop v Republiko Slovenijo ali prebivanje v njej, nezakonito spravlja na njeno ozemlje, jih po njem prevaža ali jim pomaga pri skrivanju ali kdor dva ali več takih tujcev za plačilo nezakonito spravi čez mejo ali ozemlje države, se kaznuje z zaporom do petih let in denarno kaznijo.
  (4) S kaznijo iz prejšnjega odstavka se kaznuje uradna oseba, ki omogoči tujcu nezakonit vstop na ozemlje Republike Slovenije ali nezakonito prebivanje na njem.

  Zakonodajalec teh določil Kazenskega zakonika ni suspendiral – torej veljajo. Za obstoj kaznivega dejanja ni nujen finančni element. Posledično so policisti kot uradne osebe udeleženi pri storitvi kaznivega dejanja. Opravičilo, da je kazenska določba suspendirana iz humanitarnih razlogov, ne pride v poštev, kajti predpisi o tujcih določajo, da mora zainteresirana oseba za azil zaprositi v prvi varni državi. To pa R Slovenija v teh primerih ni. Za dovoljevanje vstopa tim. ekonomskim migrantom pa nikakor ni moč najti opravičila za tako ravnanje policije.

  Državljani Slovenije smo s tem diskriminirani, kajti tujci lahko kršijo kazensko zakonodajo, policija in druge državne službe jim celo nudijo usluge, slovenski državljani pa bomo za podobna početja kaznovani. Le kaj porečejo obsojeni naši državljani, ki prav za to kaznivo dejanje zdaj prestajajo zaporno kazen?

  Nesporno je, da je takšno delo Policije nezakonito. Pri tem nastopi težava. Kazenski zakonik namreč glede vojaških oseb prenaša odgovornost na nadrejenega. Policisti pa nosijo osebno odgovornost kot uradne osebe. Govorili bi lahko tudi o organizirani hudodelski združbi vodeni s strani oblasti, ki za to izrablja Policijo. To smo lahko videli že v mnogo primerih po svetu. Približek tega je v Črni gori, kjer že dober mesec prav zato potekajo protesti državljanov.

  Glede na aktualno stavkovno dogajanje ne smemo biti presenečeni, če bodo policisti rekli: »Dovolj nam je, nezakonitosti se ne gremo več,« in ekonomskih migrantov ne bodo več spuščali v državo, kaj šele spremljali preko države do meje z Avstrijo. Če pa bo že kdo nadrejenih spustil migrante v državo, naj se tudi ubada z njimi, obenem pa nosi kazensko odgovornost, kajti 308. člen Kazenskega zakonika velja.

  Nesporno je, da je tako delo z migranti popolnoma nezakonito in bi policisti morali izvajanje takih nalog odkloniti.

 3. Grozaaa!!! Takšne izjave nekoga, ki tako rekoč vodi našo državo?!? Sramota! Policisti/policistke vsak dan “doma puščajo” svoje najbližje delajo na mejah ali na terenu v nemogočih razmerah!? Za povrh vsega so pri nekaterih ljudeh na žalost povsem nespoštovani. Kje živimo?! Kaj trpimo?! Ne morem opisati svoje jeze svojega ogorčenja na izjavo predsednika vlade. Naj prav on za nekaj dni obleče uniformo in dela vse kar delate vi…-A to pa verjetno ne bo šlo, ker je še vedno lažje sedeti na toplem, komentirati in dajati neumne izjave! ŽALOSTNO! Policistke/policisti vedite da vas večina spoštuje in podpira! Postavite se zase!!

 4. Tudi sam sem pred 30 leti opravljal isto službo za mizerno plačilo… Žalostno je, da se v 30 letih dejansko ni nič spremenilo, zato vstrajajte do konca.. Vaše zahteve so še vedno preskromne in si zaslužite plačilo s katerim bi lahko normalno živeli in normalno skrbeli za družine.

  Brez popuščanja, do konca…

 5. Ko se bo Cerar vozu s službenim vozilom razreda policijskih, z dotrajanimi gumami, čevlji, opremo na sploh…pol bo sploh lah kej govoru…do takrat pa Cerar prosim sam odstopi, ker si neokusen s svojimi izjavami glede stavke policistov…pejt ti na mejo drek pucat…

 6. Pozdravljeni,

  zgrožen, razočaran, ponižan, razvrednoten se po 25 letih službovanja v Policiji počutim, ko prebiram to izjavo predsednika Vlade. Ne najdem pravih besed za njegovo izjavo, pa čeprav se trudim, da bi v SSKJ našel nekaj kar bi realno opredelilo njega kot človeka in njega kot najvišjega funkcionarja.

  Gospod Cerar, zakaj ne ukinete sebi in vsem vašim pribočnikom bonitete in si ne zmanjšate plače na nivo kot jo imamo mi policisti? Zanima me koliko časa bi vi zdržali s to mizerno plačo, obenem pa se odpovejte vsem materialno tehničnim sredstvom, katera so vam na razpolago in se vsaj minimalno približajte pogojem, ki jih imamo mi policisti za opravljanje našega dela!!!

  Z vsem spoštovanjem do slehernega poklica, ne morete enačiti naše delo s katerimkoli poklicem. Kaj dejansko delamo je že vsem znano. Odrekanja za to delo je ogromno in dejansko zaradi našega vztrajnega in doslednega dela trpi tako naše družinsko kot tudi življenjsko okolje. S predpisi ste nas postavili med tretje razredne državljane. Zakonodajo za izvajanje policijskih nalog ste tako zakomplicirali, da policisti še sami ne vedo kaj je prav in kaj ne. Enako opažajo tudi državljani, kateri so edini merodaven in realen nadzorni organ našega dela. Policisti smo krivi za tajkunske prevzeme, za propad bank, za korupcijo v državi, za slabe varnostne razmere, za enormne migracijske tokove, za teroristična dejanja, za prometne nesreče, za onesnaženje okolja, za vse kršitve po prekrškovnem pravu in tako dalje. Enormno število obveznosti ali nalog, ki Ste nam jih vi g. Cerar naložili, radi bi pa, da to delo opravljamo “humanitarno” ali “zastonj”!!!!

  Veste, mi in naše družine živimo (preživljamo) s plačami, ki nam jih dajete vi in nimamo popoldanskih obrti, podjetij ali katerih drugih dejavnosti s katerimi bi lahko dodatno služili denar. 24/7 moramo tako osebnostno kot tudi dejansko biti oličje države in vzor državljanom. Ta cena je zelo visoka in tega se zelo dobro zavedati tudi vi. Izbijte si iz glave, da je varnost sama po sebi samoumevna!! Popolne varnosti ni nikjer, ampak s takšnimi izjavami kot jih dajete bi, pa to varnost samo še dodatno znižujete in upam, da bodo državljani to razumeli in vas na naslednjih volitvah za ta ravnanja tudi ustrezno kaznovali.

  Sram naj Vas bo za Vaše izrečene besede.

  Podpiram stavkovni odbor in stavko in upam, da bomo stavkovne aktivnosti zaostrili čimprej, saj Vlada očitno razume samo ta način komuniciranja in ne dialog v smislu enakovrednega pogajanja vseh udeleženih strani.

  S spoštovanjem.

 7. Po neukusnih izjavah predsednika vlade, se pa vidi, da je država v rasulu. Lahko je s polinimi žepi kokodakat in groziti, jesti v parlamentu skoraj zastonj, se voziti v novih vladnih službenih vozilih, kupovati svetovne delnice, se oblačiti v prestižnih trgovinah…itd….
  Skratka ista pesem kot pri vseh dosedanjih vladah.

  Policisti zbudite se in stavkajte do konca za svoje pravice, ki ste si jih izborili.

 8. Predsednik vlade resnično ste me razočarali, na volitvah sem vam da svoj glas, misleč, da ste v politiki nekaj novega, poštenega, pravičnega, pa vendar vidim, da sem se močno zmotil. Ste samo ena izmed ostalih marionet, ki sebi in svojim polnite žepe, se nastavljate in menjate položaje. Resničnih problemov v naši domovini pa ne želite videti.

  Dragi policisti kaj bi brez vas, red mora biti, kljub temu, da kaznujete, imate pravico do STAVKE, saj so vam navsezadnje obljubili, naj se sedaj držijo dogovorjenega.

 9. Podpiram stavko v celoti. Sem žena policaja zato prav dobro vem, kakšne so razmere in vem, da so daleč stran od “rožnatih”
  Pri takem delavniku, ki ga imajo sedaj, se pogosto vprašam, kdaj bo moja družina zopet popolna. Kdaj mi bo država “vrnila” moža in mojim otrokom očeta. Pa zakaj – za tako plačo, ki jo imajo, za take pogoje dela. Glede na situacijo, ki trenutno vlada po Evropi se upravičeno vprašam ali je vredno, da svoje glave nosijo na prvi črti.Država jim omogoča zelo malo, od njih pa zahteva skoraj nemogoče.
  Naj poskusi Cerar opravljati njihovo delo samo za en dan, ne pa da si greje rit v udobnem naslonjaču, potem pa naj komentira, kaj je sramotno. Tudi policaji so samo “ljudje” in ob takem delu bodo kmalu pregoreli. Pa se sprašujem, kdo bo potem varoval vse te razvajene riti.

 10. Sramota, res, ampak Cerarjeva… Popolnoma nepremišljena, brezglava poteza, še posebno glede na trenutne razmere. Ne popuščajte v svoji nameri…

 11. Prebiram komentarje in nekatere prispevke o policijski stavki, berem izjavo premierja slovenske vlade in si ne morem pomagati, da se ne bi prijel za glavo…
  Torej, človek, ki je vse doslej ubogljivo upognil glavo in poslušno prikimal, ko je šlo za davkoplačevalske milijarde in finančno mastenje določenih krogov ljudi pri državnih jaslih, ali pa, recimo pri zadnji fazi privatizacije in dokončni kraji tistega, kar je še ostalo od državnega premoženja, se je tokrat, ko gre za nekaj milijonov EUR za plače policistov in za nabavo njihove opreme, ki bi jo, glede na situacijo že zdavnaj morali imeti, odločil predstaviti v vlogi odločnega in močnega voditelja. Malo pozno, g. premier, milijarde so že izpuhtele, koliko od tega jih je šlo v privatne žepe vaših prijateljev ali pa prijateljev ter znancev vaših prijateljev, bo pokazala zgodovina, kajti ni vrag, da nekoč vse lumparije vsaj deloma pridejo na plan.
  Premier se je tokrat odločil, da odločno udari po mizi in naredi red v tej državi. Bravo. Le da tokrat dela red tam, kjer se ljudje realno in z zakonitimi zahtevami borijo zgolj za tisto, kar jim pripada in kar so njegovi predhodniki podpisali v pogodbah ali kar v sprejetih zakonih. Odločil se je narediti red in udariti po tistih, ki so že itak povsem na tleh. Zgarani do pregorelosti, utrujeni, v službi večkrat lačni kot siti ter soočeni z begunsko situacijo, ki je za mnoge evropske države neobvladljiva, pa jo vseeno, ob nesebični pomoči vojske in carine z zadnjimi močmi in skrajnimi napori obvladujejo. Pa ne gre za to, da so oni odgovorni za nastalo situacijo. prav nasprotno. Za nastalo situacijo je v mojih očeh osebno odgovoren prav ta, ki se je sedaj odločil, da vsem pokaže kako močan in odločen vodja je. Begunska kriza se je napovedovala že nekaj mesecev preden je pljusknila ob naše meje, pa je gospoda čakala in se, verjetno, kot je v navadi, posvetovala kaj jim je storiti. Čas je tekel, ampak od odgovornih, tistih, ki odločajo, pa nič. Ves ta čas je, vsaj kolikor je meni znano iz virov javnih občil, policija, na čelu z obema sindikatoma, opozarjala na nevzdržno situacijo v policiji, na manjko opreme, na zastarelost voznega parka, na propadanje posameznih policijskih objektov, ampak zgodilo se ni nič. Pardon, moram se popraviti – kot kaže se je gospod premier ob svoji zadnji izjavi celo pohvalil, da je za obnovo objektov, nabavo vozil in že zdavnaj prepotrebne opreme v naslenjem letu celo namenjenih nekaj milijonov več. Pozor! V naslednjem letu!, medtem pa je do konca tega leta še mesec in pol, seveda pa ne verjamem, da bo nova oprema za policiste nabavljena že s prvim januarjem. Beda, druge besede za takšno hvalisanje enostavno ne najdem.
  In povsem na koncu naj omenim še eno cvetko, preko katere enostavno ne morem. Ko ljudje nekje v našem okolju opazimo človeka, ki se izživlja nad slabšim od sebe, ki udarja po tistem, ki že leži na tleh, nam je vsem jasno, kam, v katero kategorijo ljudi ta človek spada. Človek, ki pa v primeru udrihanja po policiji s pozicije svoje moči počne točno to, pa od nas, državljanov, pričakuje, da mu bomo ploskali? Človek, ki je svojo politično kariero in kandidaturo za premierja gradil na obljubah uvajanja in uveljavljanja pravne države, je prav v primeru, ko gre za organ, ki bi mu ob sodstvu lahko še v največji meri pomagal pri udejanjanju njegovih predvolilnih obljub in mu stal ob strani, obrnil ploščo in se odločil, da sprejeti zakoni in podpisane pogodbe, ki bi morale biti zavezujoče za vlado, preprosto ne veljajo. Povedano drugače, v primeru pripadajočih pravic policije se je gospod ustavni pravnik odločil suspendirati pravno državo in namesto vladavine prava uveljaviti neko drugo vladavino, vladavino goljufivih in lažnivih obljub, s figo v žepu. Žalostno. Res beda…

 12. Ne mislim izgubljat besed na izjave g.Cmerarja, ker tako izjavo lahko poda sam nekdo, ki ocitno zivi v neki drugi dimenziji (sej bi napisal da tako izjavo poda sam umsko prizadeta oseba a se bom vzdrzal takim izjavam)

 13. Spoštovani policisti in policistke,

  hvala Vam za profesionalno opravljanje vaših nalog in dolžnosti. Če bi v naši državi vsi svoje delo opravljali tako kot Vi, ne bi imeli takšnega stanja, kot ga imamo.

  Žal ga ne opravlja predsednik vlade, ki mu pred nosom iz državnih podjetij, bank ter prevelikega dela državne uprave denar puhti v neprave roke. Ob tem sodstvo ne uspe sankcionirati očitnih kršitev in kaznivih dejanj. Zraven je pri tem tretjina državnega aparata odveč in dela v glavnem samo škodo. Zaradi vsega tega imate Vi, pa tudi nekateri drugi, mizerne plače in slabe pogoje dela. Predsednik vlade pa vse to samo opazuje. Naj svojo odločnost in ogorčenost pokaže tam kjer je treba,

  Podpiram vaše upravičene zahteve in hkrati upam, da boste še naprej vestno opravljali svojo delo.

  S spoštovanjem
  Janez Novak

 14. Človek,ki ni nikoli v življenju dvignil več kot vilico za malico ni sposoben ocenjevati ali oceniti delo v tem primeru policista….
  to,da je po poklicu še pravnik pa pove vse…..(mešamo meglo)

 15. Absolutno vas podpira tudi navadna raja, tisti, ki smo s poštenim delom prišli do rezultatov. Cerar naj rajši naredi red drugje, kjer imajo direktorji in razni predsedniki uprav takšne plače, da policaj ali pa nekdo v tovarni lahko samo sanja o tem. Sram me je , da imamo takšnega predsednika vlade, ki leze v rit Bruslju za domače ljudi mu je pa malo mar. Sram naj bo tudi njega mečkača, pred mikrofoni vedno jeclja in jeclja, včeraj mu je pa stekel jezik, ko je blatil delo policistov . Želim vam, da dosežete svoje in vztrajajte do konca.

 16. Spoštovani g. predsednik vlade,

  mnogo stavk smo že prebrodili tako ali druge, s takšnim ali drugačnim (po vaše) izplenom in tudi to bomo nekako speljali čez. Vendar do sedaj še nikoli nismo slišali tako ponižujočih, sramotnih ali tako umazanih besed iz ust kakšnega strokovnjaka, spoštovanega pravnika in na konec koncev, celo predesnika vlade. Da, tiste vlade, kateri policisti služimo. Tiste vlade, ki vlada tej naši osramočeni državi in nam vsem določa kako bomo živeli. Ne moremo kaj, da nam peščica elite kroji življenje, tako pač imamo. Mogoče bi lahko vi rekli, bolj bi se učili in bi imeli več, ampak to je že spet druga tema…
  Na žalost smo uvrščeni v sistemu kot javni uslužbenci, kar lahko rečem po definicji sicer smo, ampak nikakor nas ne morete dajati v isti koš kot medicinske sestre, gasilce in ne vem koga še. G. predsednik, ali vi sploh poznate naše delo? Dajte se enkrat vprašat ali res poznate naše delo, naše razmere, naše življenje! Očitno ga, da lahko tako lahko govorite kaj imamo, kaj ne in kaj se gremo. Ste mogoče bili v prejšnjem življenju policist v Sloveniji? Očitno tudi zelo dobro poznate delo in razmere medicinskih sester, gasilcev, dimnikarjev ali ne vem koga ste še omenili! Očitno dobro veste, kako je biti celo noč na cesti in urejati promet, v vseh mogočih vremenskih razmerah, potem tudi veste kako je odrezati vrv nesrečnežu ali kakšen občutek je ko nekoga na cesti pokriješ z rjuho! Mogoče tudi veste kako je, ko se vsako službo naokoli prevažaš v dotrajanem, tehnično povsem zastarelem vozilu, ki ti je hkrati pisarna, jedilnica in še kaj. In mogoče tudi veste kako je, ko sediš v dotrajani pisarni za zastarelim računalnikom in stranki razložiš, da ne moreš pogledati njegovih fotografij ker je računalnik prestar. Primerov je verjetno več kot pa tista rola papirja, kamor so napisane naše zahteve, ki jo tako zgroženo kažete…Nikakor, ponavljam, Nikakor ne morete primerjati poklicev javnega sektorja med sabo. Nikakor, saj ima vsak svojo specifiko, naša pa dejansko je posebna, saj smo edina sluiba, ki ima dovoljenje za ubijanje. Tako je, ne nosimo orožja za hec, ampak smo za to pooblaščeni in ga moramo in lahko uiporabimo v primerih kjer je to upravičeno. In smo edini od vseh organov v JU represivni, edini preganjamo storilec kaznivih dejanj in drugih deviantnih ravnanj. Smo prva bojna linija za ves drek ki se zlije nad državo (spoštovanje tudi do vojske) in smo prvi in zadnji ki nikoli zato ne dobimo več kot pa samo trepljanje po ramah.
  Ne zahtevamo nemogoče, zahtevamo samo to, kar ste nam obljubili in kar nam pripada. Nikoli verjetno ne bomo dosegli niti praga plač v državah EU (Avstrija, Nemčija, ostale), ampak glede na razmere v katerih živimo, zahtevamo da nam daste to kar nam pripada in nič več.
  In niti opravičiti se po moje ne rabite, saj po vsej verjetnosti opravičilo nebi bilo iskreno, temveč s figo v žepu.

  Apel na vse kolegice in kolege, da tokrat ta stavka ne bo samo metanje peska v oči temveč da bomo dosegli kar nam pripada.

  pa mirno službo…

 17. Spoštovane policistke in policisti!

  V celoti podpiram vašo stavko. Sem pa ogorčena nad izjavo g. Cerarja. Takega predsednika ne potrebujemo.

  Vztrajajte!

  Maja

 18. Dragi Cerar,

  posploševati in opravičevati svoje že izrečene besede s tem, da ste mislili na oba sindikata in ne na policiste je še ena izmed vaših neumnih izjav. Očitno vam sploh ni jasno, da oba sindikata predstavljata policiste in da njihova beseda je beseda policista!!!!! Z vsako svojo novo izjavo, samo še dodatno utemeljujete upravičenost naše stavke in v nas vzbujate še dodaten gnev in bes nad vami oz. vlado.

  Pohvalil bi pa današnjo izjavo naše ministrica za notranje zadeve. Lahko bi se Cerar od te njene izjave naučil splošne kulture, da o strokovnosti in zakonitosti niti ne govorimo.

 19. pozdravljeni.
  povsem podpiram vašo borbo,ker je vaša borba tudi borba vseh zatiranih in izigranih slovencev iz strani delodajalcev in vlade.
  ne se dati in držite se pogumno.
  v drugi fazi pa zaostrite stavko tako da ne varujete več nobenega vladnega uslužbenca in ne stavbe.pa da potlej da vidimo kaki junaki bodo.
  lp

 20. Držite se, ne nasedajte lažnim obljubam, ne popuščajte – NIČ, ljudje smo z vami, vojaki so z vami, če bo treba, bomo stopili ob vas! Cmerar je razočaral. Nič boljši ni kot ostali. VSI MORAJO ODITI! V javni upravi je treba odpraviti marsikatero nepravilnost, predvsem je treba odstraniti precej pijavk, ki nimajo kaj početi! LE VKUP!

 21. Vsa podpora stavki postenih ljudi ki nas varujejo na vse mozne nacine 24 ur na dan .Hvala za vaso pozrtvovalno delo .Vsa podpora vsem vam drage Policistke Policisti Kriminalisti Specijalna enota .Hvala vam za vse in vsa podpora vasi Stavki za osnovne clovekove pravice do konca.Lep pozdrav vstrajate do konca.Hvala