Odkritje spominske plošče pokojnemu policistu Damijanu Kukoviču na Policijski postaji Litija

Mineva eno leto, odkar smo v tragičnem dogodku izgubili sodelavca in prijatelja Damijana Kukoviča, policista Policijske postaje Litija.

V znak spoštovanja in zahvale smo mu postavili spominsko ploščo, ki nas bo vedno spominjala nanj in hkrati opominjala kako nevaren je poklic policista.

Slovesnosti so se udeležili svojci Damijana, generalni direktor policije g. Marjan Fank, namestnica generalnega direktorja mag. Tatjana Bobnar, direktor Policijske uprave Ljubljana mag. Stanislav Vrečar, pomočnik direktorja Policijske uprave Ljubljana Rudi Ivančič, vodja Službe generalnega direktorja Tomaž Pečjak, Matjaž Šinkovec iz Službe generalnega direktorja policije, vodja službe direktorja Policijske uprave Ljubljana Bojan Žmuc, vodja kadrovske službe na Policijski upravi Ljubljana Aleš Marn, predstavnika PSS in SPS Radivoj Uroševič in Zoran Petrovič ter kolektiv Policijske postaje Litija s komandirjem mag. Marjanom Turnškom.

Ob odkritju spominske plošče sta direktor Policijske uprave Ljubljana mag. Stanislav Vrečar in komandir Policijske postaje Litija mag. Marijan Turnšek spregovorila nekaj besed, ki sta jih namenila Damijanu v spomin. Komandir je Damijana opisal kot odličnega človeka, ne le kot sodelavca, temveč tudi kot odličnega očeta, moža in sina. »Z njim je bilo lepo delati, se pogovarjati, saj je bil vedno pozitiven in nasmejan.«: je dejal. Izrazil je
željo, da bi datum 22. 8. 2014 izbrisali iz koledarja. A ker to ni mogoče, bodo na Damijana in trenutke, ki so jih preživeli skupaj, ohranili le lepe spomine, na kar jih bo opominjala tudi spominska plošča.

Direktor mag. Stanislav Vrečar je med drugim dejal, da so kljub pretečenemu enemu letu od tragične smrti Damijana Kukoviča, spomini še vedno sveži in rana še kako boleča. V znak spoštovanja in zahvale smo odkrili spominsko ploščo, katere ideja je prišla iz vrst kolektiva Policijske postaje Litija.Ploščo pa smo postavili na mestu, kjer mu nihče nikoli več ne bo mogel škodovati, v prostorih Policijske postaje Litija, kjer bo prisoten med
tistimi, ki jih je rad srečeval, rad z njimi delal in se med njimi dobro počutil.

Po koncu spominske slovesnosti je kolektiv PP Litija pripravil manjšo pogostitev. Ob tem pa se je generalni direktor policije g. Marjan Fank vsem iskreno zahvalil za udeležbo in izvedene aktivnosti ob postavitvi spominske plošče.

Po zaključku pa smo se vsi skupaj še odpravili na mesto tragičnega dogodka, in Damijanu v spomin prižgali sveče.

Odkritje spomiinske plošče13Odkritje spominske plošče2Odkritje spominske plošče3Odkritje spominske plošče5Odkritje spominske plošče6
Odkritje spominske plošče7

tekst in fotografije: PU Ljubljana